Euro
image

De Hongaarse spits Varga werd naar het ziekenhuis

De Hongaarse speler Barnabás Varga is zondagavond bij kennis naar het ziekenhuis gebracht, meldt de Hongaarse voetbalbond. De spits bleef na een botsing in het EK-duel met Schotland roerloos op de grond liggen. Daarna ontstond er paniek op het veld.
Het incident in de MHPArena vond plaats na 68 minuten spelen. De Schotse keeper Angus Gunn kwam ver uit zijn doel om een voorzet te onderscheppen en botste vervolgens op Varga, die ook nog tegen twee andere spelers aanbotste. De 29-jarige aanvaller bleef roerloos in het zestienmetergebied liggen.

De medische staf spoedden zich vervolgens naar Varga. Zowel spelers als medici vormde met doeken een haag om de spits. Het was plots ijzig stil in Stuttgart. Enkele minuten later werd Varga onder luid applaus per brancard van het veld gedragen.

De wedstrijd werd hervat en Hongarije won door een late treffer van Kevin Csoboth met 1-0 van Schotland. Na de zwaarbevochten overwinning hield de Hongaarse selectie meermaals het shirt van Varga omhoog als steunbetuiging voor hun teamgenoot.