Language

Euro
image

Duitsland verplettert Schotland met vijf

Duitsland is het EK op eigen bodem begonnen met een overtuigende 5-1 overwinning op Schotland. In München waren de Duitsers negentig minuten lang de betere partij. Bij rust stond het al 3-0.

Florian Wirtz en Jamal Musiala, de nieuwe sterren van het Duitse voetbal, maakten al vroeg in de wedstrijd het verschil. Toen de Schotse verdediger Ryan Porteous terecht rood kreeg en een strafschop veroorzaakte 3-0 was alle spanning weg.

Voor het EK door de Franse arbiter Clément Turpin in gang werd gefloten, was er de inmiddels gebruikelijke openingsceremonie; een kleurrijke bedoening met muziek en dans.

Ook memoreerden alle aanwezigen de eerder dit jaar overleden Franz Beckenbauer. Na het tonen van hoogtepunten van 'der Kaiser' was er een mooie rol weggelegd voor weduwe Heidi Beckenbauer. Zij droeg de Henri Delaunay-trofee het veld op, geflankeerd door Bernard Dietz en Jürgen Klinsmann, voormalig aanvoerders van het Duitse team tijdens de gewonnen EK's van 1980 en 1996.