连接以查看特定位置的内容

Bundesliga
image

Bayer Leverkusen verovert historische landstitel

Bayer Leverkusen heeft zondag voor de eerste keer in de geschiedenis de landstitel veroverd. De ploeg van coach Xabi Alonso verzekerde zich van het kampioenschap dankzij een 5-0-zege op Werder Bremen, waarna een veldinvasie met uitzinnige supporters plaatsvond.
Bayer Leverkusen stelde alleen bij een overwinning op Werder Bremen de titel veilig en ging meteen op jacht naar een doelpunt. Die viel halverwege de eerste helft uit een penalty. De bal ging op de stip vanwege een overtreding op Jonas Hofmann, waarna Victor Boniface raak schoot.

Leverkusen, waarbij Jeremie Frimpong in de tweede helft inviel, was vlak voor rust dicht bij de 2-0. Een afstandsschot van Amine Adli spatte uiteen op de lat.

Na een uur spelen verdubbelde Granit Xhaka de voorsprong wel. De Zwitser schoot vanaf zo'n 20 meter schitterend raak in de linkerhoek. Acht minuten later zorgde Florian Wirtz voor de beslissing. De Duitser haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit en verraste doelman Michael Zetterer.