Langue

Ligue des Champions
image

FC Barcelona versloeg Paris Saint-Germain

FC Barcelona heeft woensdag de eerste wedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de kwartfinales van de Champions League gewonnen. De Catalanen zegevierden in Parijs met 2-3. Frenkie de Jong maakte na een maand blessureleed zijn rentree.

PSG was in de beginfase dominant, maar grote kansen bleven uit. In de loop van de eerste helft werd Barcelona sterker. Robert Lewandowski was met een kopbal dicht bij de openingstreffer, maar PSG-verdediger Nuno Mendes haalde de bal van de lijn.

Vlak voor rust brak Raphinha alsnog de ban. Doelman Gianluigi Donnarumma zag er niet goed uit bij een voorzet van Lamine Yamal, waarna de Braziliaan kon binnenwerken. PSG herstelde in de tweede helft snel de schade. Ousmane Dembélé deed zijn oude ploeg pijn met een knal, terwijl Vitinha een fraaie aanval bekroonde met de 2-1.

Toch ging Barcelona er nog met de overwinning vandoor. Raphinha volleerde de gelijkmaker tegen de touwen na een fraaie assist van invaller Pedri, waarna de jarige Andreas Christensen (28) bij een hoekschop met een kopbal toesloeg. Dembélé had tussendoor nog een grote kans, maar de Fransman schoot op de paal.