축구
image

FC Volendam klopt RKC

FC Volendam heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de degradatiestrijd. Door een 3-2-zege op concurrent RKC Waalwijk heeft de club plots weer perspectief. Eerder op de dag zette Go Ahead Eagles een nieuw stapje naar de play-offs om Europees voetbal

Bij Volendam-RKC was het na ruim twintig minuten al 2-0 door twee goals van Robert Mühren. Niet veel later had de spits zelfs bijna een hattrick te pakken, maar met zijn kopbal raakte hij de lat.

In de tweede helft verdween de Volendamse voorsprong door treffers van Reuven Niemeijer (in de 55e minuut) en Michiel Kramer (59e minuut) als sneeuw voor de zon, maar de thuisploeg boekte tóch de eerste thuiszege sinds oktober.

Het beslissende doelpunt viel een kwartier voor tijd en kwam op naam van Darius Johnson. De Engelse aanvaller van FC Volendam schoot hard binnen. In de benauwde slotfase hield de thuisploeg stand.

Door de overwinning doet FC Volendam, dat lang als dé degradatiekandidaat werd bestempeld, de laatste plaats over aan Vitesse. De achterstand op nummer zestien Excelsior is bovendien nog maar drie punten. Er zijn nog vijf duels te gaan.