Language

Eredivisie
image

Willem II en Roda JC winnen, FC Den Bosch

Willem II en Roda JC hebben zaterdag geen fout gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. Beide topploegen boekten een thuiszege. FC Den Bosch kreeg eindelijk een penalty, maar die werd om zeep geholpen.
Koploper Willem II rekende in eigen huis af met VVV-Venlo: 2-0. De score werd in de eerste helft geopend door Jeredy Hilterman. Vlak na rust werd de eindstand bepaald door een eigen goal van Rick Ketting.

Ook achtervolger Roda JC won op eigen veld: NAC Breda werd met 3-1 opzijgezet. Na de fraaie 1-0 van Walid Ould-Chikh deed Elías Már Ómarsson vrij snel iets terug, waarna Maximilian Schmid en Lennerd Daneels in de tweede helft orde op zaken stelden.

Na 31 wedstrijden gaat Willem II met 66 punten aan de leiding. Roda heeft vijf punten minder. Nummer drie FC Groningen geeft negen punten toe op de koploper, maar moet nog een duel inhalen.

Zowel Willem II, Roda JC als FC Groningen heeft al een periodetitel te pakken. De nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie promoveren aan het einde van het seizoen rechtstreeks naar de Eredivisie.