Football
image

In een lange tijd zwak oefenduel met Schotland

Onwennig Oranje komt in laatste kwartier pas op stoom en boekt geflatteerde zege op Schotland

In een lange tijd zwak oefenduel met Schotland werd duidelijk dat de EK-puzzel van bondscoach Ronald Koeman voorlopig nog niet is gelegd. Oranje won zwaar geflatteerd met 4-0 dankzij een flitsende slotfase, maar houvast of vrolijke nieuwe inzichten bood de wedstrijd nauwelijks.

Vrolijk zingend stapte het publiek in de Johan Cruijff de tribunes af vrijdagavond, na een ogenschijnlijk klinkende zege op Schotland: 4-0. Die realiteit vertekende echter schromelijk: lange tijd speelde Oranje een ronduit zwakke interland.

De prachtige openingsgoal van Tijjani Reijnders vormde voor rust het zeldzame hoogtepunt in het onooglijke, rommelige spel van Oranje. Na veertig minuten kreeg de middenvelder van AC Milan even de ruimte om uit te halen en deed dat voortreffelijk, hard en hoog achter keeper Angus Gunn: 1-0.

Reijnders, ook twee onvoldoendes

Daarvoor én daarna waren de Schotten minstens zo gevaarlijk. Mark Flekken redde in de eerste helft spectaculair op een kopbal van Ryan Christie, en ook in het eerste deel na rust had Schotland het beste spel van het spel.