Bahasa

Bundesliga
image

Malen bezorgt Dortmund goede generale richting

Donyell Malen heeft Borussia Dortmund zaterdag een goede generale bezorgd richting de Champions League-kraker tegen PSV. De Nederlander stond met een doelpunt aan de basis van de 1-2-zege bij Werder Bremen. Bayern München vermorzelde laagvlieger FSV Mainz: 8-1.
Malen is dit seizoen uitstekend op dreef bij Dortmund en toonde ook in Bremen zijn waarde voor de ploeg. Na 21 minuten opende de Nederlander de score met een fraaie omhaal, waarmee hij zijn elfde competitiegoal maakte.

Ook het tweede doelpunt van Dortmund was een fraaie: Manchester United-huurling Jadon Sancho fopte zijn naïef instappende tegenstander en rondde doeltreffend af. Vlak voor rust kreeg Dortmund-middenvelder Marcel Sabitzer rood voor een harde charge op Mitchell Weiser.

Door de aansluitingstreffer van Justin Njinmah in de zeventigste minuut werd het nog spannend in het Weserstadion, maar Dortmund hield in ondertal stand.

Daardoor zal de ploeg van trainer Edin Terzic met een goed gevoel toewerken naar de Champions League-kraker tegen PSV van woensdag. In het heenduel in Eindhoven werd het 1-1. In het Signal Iduna Park wordt woensdag om 21.00 uur afgetrapt.