Language

Premier League
image

Arsenal scoort er ook in Sheffield lustig op los

Arsenal heeft maandag geen spaan heel gelaten van Sheffield United: 0-6. Het duel was na een kwartier eigenlijk al beslist. In Italië liep koploper Internazionale dankzij een 2-1-zege op Genoa alsmaar verder uit.
De fans van hekkensluiter Sheffield hadden een zware avond. Door een goal van Martin Ødegaard, een eigen doelpunt van Jayden Bogle en een treffer van Gabriel Martinelli stond er binnen een kwartier al 0-3 op het scorebord. Nog voor rust scoorden ook Kai Havertz en Declan Rice.

In de tweede helft was alleen Ben White trefzeker. Arsenal veegde recent al de vloer aan met Burnley (0-5) en West Ham United (0-6) en is de eerste Premier League-club die in drie uitduels op rij minstens vijf keer scoort.

Arsenal boekte in competitieverband al de zevende overwinning op rij en doet volop mee om het kampioenschap. De ploeg van manager Mikel Arteta geeft twee punten toe op koploper Liverpool en één op nummer twee Manchester City.

Zaterdag komt Brentford op bezoek in Londen en drie dagen later wacht een thuisduel met FC Porto in de Champions League. Arsenal moet de 1-0-nederlaag uit de heenwedstrijd wegpoetsen om te kwartfinales te halen.