Lingua

Bundesliga
image

Kane bezorgt Bayern winst tegen Leipzig

Bayern München en Matthijs de Ligt hebben zaterdag na drie nederlagen op rij weer eens kunnen juichen. De zwalkende recordkampioen won de topper tegen RB Leipzig dankzij een goal in de blessuretijd: 2-1.

Kane werd met twee doelpunten de grote man bij Bayern. De Engelsman opende de score na bijna een uur op aangeven van Jamal Musiala. Vervolgens maakte hij na een gelijkmaker van Benjamin Sesko in de 92e minuut met een fraaie volley het winnende doelpunt.

Het betekenden het 26e en 27e Bundesliga-doelpunt voor Kane, die zich in een zeer moeizaam Bayern-seizoen onttrekt aan de malaise. De grootmacht verloor de laatste duels van Bayer Leverkusen, Lazio en VfL Bochum en dreigt voor het eerst sinds 2012 geen landskampioen te worden.

Vanwege de tegenvallende prestaties maakte Bayern eerder deze week bekend dat het na dit seizoen afscheid neemt van trainer Thomas Tuchel. Tegen RB Leipzig, de nummer vier van de ranglijst, speelde Bayern de eerste wedstrijd sinds de bekendmaking over de aanstaande breuk.