Langue

Football
image

Fortuna verslaat Almere City

Fortuna Sittard heeft zich bij de laatste acht geschaard in de TOTO KNVB Beker. Op bezoek bij Almere City won de ploeg van Danny Buijs zonder zelf groots te spelen met 1-2. Kaj Sierhuis was woensdagavond de grote man met twee goals.

In de openingsfase viel er aan beide kanten geen enkel schot op doel te noteren, maar in de 25ste minuut was het via Kaj Sierhuis wel raak voor de bezoekers. De spits kopte raak uit een corner. De tweede treffer van de avond viel ook uit een corner en werd óók gemaakt door Sierhuis. Vanuit de kluts belandde de bal voor de voeten van de voormalig jeugdinternational die daarmee zijn zevende van het seizoen maakte.

Almere-trainer Alex Pastoor wisselde in de rust drie spelers en invaller Kornelius Hansen kreeg prompt een mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Fortuna liet zich niet van de wijs brengen en bleef tot de laatste minuut relatief gemakkelijk overeind. Hansen, topscorer van het bekertoernooi, maakte daarna in de blessuretijd alsnog een doelpunt.

Fortuna is de vijfde club die zich heeft geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi. Eerder deden ADO Den Haag, FC Groningen, AZ en NEC dat al.