Language

Football
image

Landskampioen Leverkusen begint competitie

Bayer Leverkusen is de Duitse competitie begonnen met een 3-2 zege op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. De 'buren' uit deelstaat Noordrijn-Westfalen maakten er een spectaculair duel van, waarin het publiek werd verwend met aanvallend voetbal en mooie goals.

Landskampioen Leverkusen kwam voor rust op een 2-0 voorsprong door goals van aanvoerder Granit Xhaka, een geweldige pegel van afstand, en Duits international Florian Wirtz. Gladbach rechtte daarna de rug en maakte een knappe comeback door treffers van Nico Elvedi en Tim Kleindienst. Daarmee leek een punt gered.

Toch ging het alsnog mis voor de thuisploeg. In de elfde minuut van de blessuretijd van de tweede helft kreeg Leverkusen een strafschop, waarover Wirtz zich ontfermde. Hij miste in eerste instantie, maar schoot in de rebound alsnog raak. Daarmee wist Leverkusen, zoals vorig seizoen al zo vaak lukte, in de absolute slotfase alsnog te winnen.