Language

Football
image

ADO Den Haag wint van puntloos FC Volendam

ADO Den Haag heeft na twee gelijke spelen vanavond de eerste overwinning van dit seizoen geboekt. Het team van trainer Darije Kalezic won met 2-1 van FC Volendam. TOP Oss gaat alleen aan kop in de Keuken Kampioen Divisie met zeven punten na drie duels.

In het eerste halfuur gebeurde er vrij weinig, maar vrijwel uit het niets zette Alex Schalk de thuisploeg na 31 minuten op voorsprong in het Bingoal Stadion. Tien minuten na rust maakte de Volendamse middenvelder Jari Vlak er op fraaie wijze 2-0 van tegen zijn oude club waar hij elf jaar speelde voor zijn transfer naar FC Emmen in 2021.

Wie daarna ook nog scoorde tegen zijn oude club, was Henk Veerman. Vorig seizoen scoorde de 2,01 meter lange spits uit Volendam nog 26 keer in 44 duels op huurbasis voor ADO Den Haag, dat in de play-offs om promotie over twee duels met 9-2 verloor van Excelsior Rotterdam.